Uitjes in Zwolle ®
Groepsuitje Zwolle + + + Workshop Zwolle + + + Vrijgezellenfeest Zwolle + + + Bedrijfsuitje Zwolle + + + dagje weg Zwolle++uitjes in Zwolle+++stadswandeling Zwolle+++uit in Zwolle+++dagje uit Zwolle+++kookworkshops Zwolle+++evenmenten Zwolle+++activiteiten Zwolle+++workshops Zwolle + + + Personeelsuitje Zwolle+++bedrijfsuitje Zwolle+++vrijgezellenfeest Zwolle+++familiedag Zwolle+++bedrijfsfeest Zwolle+++afdeingsuitje Zwolle+++stadsspel Zwolle+++groepsuitje Zwolle+++teamuitje Zwolle + + +

Omgaan met gevoelens

Inleiding:

Gevoelens kunnen op veel verschillende manieren onder woorden gebracht worden. Welke reacties beter zijn en waarom is vanzelfsprekend. Het uiten van gevoelens vinden de meeste mensen vaak moeilijk. Over het algemeen wordt het ook niet ervaren als een teken van kracht. Het lijkt dan alsof je de situatie niet meer in de hand hebt, het maakt je kwetsbaar. Maar ook al verwoorden we onze gevoelens niet, ze hebben toch invloed op ons gedrag. Bovendien zijn ze voor anderen toch vaak zichtbaar via het non-verbale gedrag. Hoe vaak zit je je tijdens gesprekken en besprekingen niet aan anderen te ergeren, zonder er iets van te zeggen? Zo zijn er nog vele voorbeelden te benoemen. Natuurlijk hoef je niet altijd met het hart op de tong te lopen, maar als je de betekenis die feiten en gebeurtenissen voor je hebben niet aan anderen bekend maakt, kunnen anderen daar ook geen rekening mee houden.


Voor wie?

Deze module is bedoeld voor medewerkers die hun sociale vaardigheden willen vergroten en hun gevoelens beter willen kunnen uiten en verwoorden.


Wat leert u?

In deze module leert de cursist:

  • Het belang van het uiten van je gevoelens;
  • Doorvragen naar gevoelens;
  • Hoe exploreer je de gevoelens van anderen;
  • Veel gemaakte fouten.


Inhoud en werkwijze van het programma:

In deze module gaan we in op enkele aspecten die vastzitten aan het onder woorden brengen van je gevoelens. Evenals bij het verwoorden van je mening geldt hier dat je houvast vindt in de vaardigheden die in andere modules zijn behandeld. Deze zullen niet allemaal opnieuw de revue passeren. Deze module zal zich beperken tot de belangrijkste. Aan de hand van de lesstof, oefeningen en discussievragen kan de cursist voor zichzelf nagaan hoe hij/zij gevoelens een rol laat spelen in de omgang met anderen.


Resultaat:

Na afloop van de module is de cursist in staat zijn/haar gevoelens onder woorden te brengen en te uiten en is de cursist in staat hier in de praktijk vervolg aan te geven.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinzwolle.nl