Uitjes in Zwolle ®

Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over een uitje. Hoe kan ik mijn vraag het beste stellen?
Wij doen ons uiterste om u adequaat te woord te staan. Het kan voorkomen dat al onze medewerkers telefonisch in gesprek zijn. Wij adviseren u in dat geval uw vraag per mail te versturen.

Wat kost een uitje?
Alle prijzen staan op onze website vermeld. Deze prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Per boeking brengen wij een eenmalig bedrag van 15 euro reserveringskosten in rekening.

Hoe kan ik te weten komen of een uitje op een bepaalde datum nog beschikbaar is?
U informeert naar de beschikbaarheid van een uitje bij voorkeur via het informatieaanvraag-formulier op onze website. Wij laten u zo spoedig mogelijk weten -in elk geval binnen 24 uur- of een uitje nog beschikbaar is.

Kan ik zelf het starttijdstip van een uitje bepalen?
Ja, op het boekingsformulier vult u het gewenste starttijdstip in. Uiteraard overleggen wij met u als de starttijd niet mogelijk is.

Kan ik een optie plaatsen?
Wij werken volgens het principe 'wie het eerst komt het eerst maalt'. Helaas kunnen we een bepaalde datum niet voor u vrijhouden.

Hoe lang van te voren moet ik een uitje boeken?
Hoe eerder u boekt des te meer kans u maakt. Als stelregel hanteren we een periode van 3 tot 4 weken. Hiermee voorkomt u teleurstelling want veel activiteiten zijn erg populair.


Hoe boek ik een uitje?
Een uitje boekt u heel eenvoudig door het boekingsformulier zo compleet mogelijk in te vullen en terug te mailen. Het boekingsformulier vindt u op onze website onder de menuknoppen 'Reserveren' en 'Boekingsformulier' in de oranje balk.
Na verzending van het formulier ontvangt u vrijwel direct een bevestigingsmail. Dit betekent dat het formulier is verzonden en door ons in goede orde is ontvangen.

Waarom moet ik mijn mobiele nummer op het boekingsformulier invullen?
Het is handig als de instructeur/gids op de dag van het uitje contact kan hebben met één van de deelnemers. Uiteraard gebruiken we het mobiele nummer uitsluitend in geval van calamiteiten: bijvoorbeeld wanneer groep en instructeur elkaar mislopen of wanneer een groepje verdwaald is.


Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat betekent dat?
Indien u geen bevestigingsmail ontvangt betekent het dat uw formulier niet is verzonden. Controleer of u alle vakjes heeft ingevuld. Controleer of u de hokjes onderaan het formulier heeft aangevinkt.

Kan ik een uitje ook telefonisch boeken?
Nee, u kunt uitsluitend via het boekingsformulier reserveren.

Wat gebeurt er als ik het boekingsformulier heb teruggemaild?
Nadat wij uw formulier hebben ontvangen gaan wij de reservering in orde maken. Binnen 24 uur ontvangt u van ons per mail:
-een voucher
-een factuur
-een exemplaar van onze Algemene Voorwaarden

Ik heb geboekt via het boekingsformulier maar het uitje is niet meer beschikbaar. Wat nu?
Voor sommige activiteiten is de belangstelling erg groot. De boeking vervalt en u bent ons niets verschuldigd. Uiteraard kijken we samen met u naar een alternatief.


Wat is een voucher?
De voucher is uw deelnamebewijs aan het uitje. Naast een uniek boekingsnummer vermeldt de voucher uw naam en adresgegevens, het aantal door u geboekte deelnemers, de datum en het starttijdstip van de activiteit en uiteraard de locatiesgegevens waar het uitje start of plaatsvindt. De voucher is een belangrijk document: het is uw deelnamebewijs. Bewaar de voucher dan ook goed.

Moet ik de voucher meenemen?
Ja, de voucher is een belangrijk document: het is uw deelnamebewijs voor het uitje. Bij de start dient u de voucher altijd aan onze gids of instructeur te overhandigen. Zonder voucher heeft u geen recht op deelname.

Ik ben mijn voucher kwijtgeraakt. Wat doe ik nu?
Mail uw naam, adresgegevens, de datum van het uitje en uw boekingsnummer/factuurnummer naar ons toe. Wij zorgen er voor dat u kosteloos een extra exemplaar van de voucher krijgt toegemaild.

Ik wil een uitje boeken maar ik weet nog niet precies hoeveel mensen er mee doen.
Uiteraard is het voor ons erg belangrijk te weten hoeveel personen er meedoen. Op basis van uw boeking worden zitplaatsen gereserveerd, tafels gedekt, apparatuur ingepland, ingrediënten of materiaal ingekocht. Geef op het boekingsformulier dan ook altijd het aantal personen op waar u zeker van bent. Uiterlijk 10 werkdagen voordat het uitje plaatsvindt geeft u het definitieve aantal deelnemers per mail aan ons door.

Ik heb voor 20 geboekt en nu haken 2 personen af. Wat nu?
Hiervoor hanteren we de volgende stelregel: vermindering van het aantal deelnemers binnen een marge van 10% kan tot 10 werkdagen voor de activiteit kosteloos en per mail worden doorgegeven, waarna de laatst bekende groepsgrootte geldt. Wanneer er meer dan 10% van het door u opgegeven aantal personen niet meedoet, vervalt u in de annuleringsregeling. Lees voordat u boekt onze Algemene Voorwaarden goed door.

Ik heb geboekt voor een groep van 35 personen. Maar ach, er doen 2 personen extra mee, dat valt toch niet op.
Wij adviseren u dringend deze situatie te voorkomen! Op basis van uw boeking worden zitplaatsen gereserveerd, tafels gedekt, apparatuur ingepland, ingrediënten of materiaal ingekocht. Extra deelnemers die niet zijn aangemeld kunnen van deelname worden uitgesloten. Onze instructeurs en gidsen tellen altijd het aantal aanwezige deelnemers. Is dit aantal meer dan u bij boeking aan ons heeft opgegeven, dan corrigeert de instructeur/gids op de voucher handmatig het aantal deelnemers en hij/zij verzoekt u de voucher te ondertekenen. Uiteraard ontvangt u van ons een factuur over het extra aantal deelnemers.

Ik wil een uitje boeken voor 8 personen, maar ik lees dat het minimum aantal deelnemers 10 personen is. Kunnen we dan toch meedoen?
Ja, u kunt het uitje voor 8 personen boeken, maar u betaalt wel het minimum aantal van 10 personen.

Hoe betaal ik mijn uitje?
Nadat u heeft geboekt ontvangt u van ons een factuur. De factuur vermeldt een datum voor wanneer de betaling door u gedaan moet zijn. Het is niet mogelijk het verschuldigde factuurbedrag ter plekke af te rekenen of te pinnen.

Ik bestel tijdens het uitje extra consumpties. Kan dat?
Onze website vermeldt bij elk arrangement wat inclusief is. Extra door u bestelde consumpties dienen door u ter plekke afgerekend te worden.

Wat als het slecht weer is?
Alle uitjes vinden ook bij minder goed weer gewoon doorgang. Wij adviseren u de weersvoorspelling te volgen en u te kleden op het te verwachten weer.

Waar vindt de activiteit plaats?
Alle uitjes vinden plaats in het centrum van de stad, tenzij anders op onze website staat vermeld. De meeste groeps outdoor-activiteiten vinden plaats in het buitengebied vlakbij de stad. De exacte locatiegegevens staan op uw voucher vermeld.

Ons uitje begint om 10.30 uur, maar we zijn vertraagd.
Het door u geboekte programma start en eindigt op de op de voucher vermelde tijdstippen. Indien u niet op tijd aanwezig bent hebben we het recht het programma in te korten. Want na u staat de volgende groep al weer klaar.

Hoe weet ik of de eetlocaties waar jullie mee werken wel gezellig zijn?
Alle eetlocaties worden speciaal door ons geselecteerd op ambiance, ligging en kwaliteit. U kunt daar van op aan.